Meteen naar de inhoud

Macco Lingui – Engels

Macco Lingui – Engels biedt leerstof en oefening van de woordenschat en de werkwoordsvervoeging en het gebruik van tijden, vanaf groep 7/8 basisonderwijs. De gelamineerde werkwoordenkaart en grammaticakaart  passen hier perfect bij, maar zijn ook naast elke methode bruikbaar.

Particulieren kunnen Macco Lingui – Engels aanschaffen in de Microsoft, Apple en Google Play stores (€4,49):

 

Ontdek het op Google Play Chromebook, Android telefoons en tablets

Apple iPhone en iPad

Apple MacBook en iMac

Windows 10

 

Scholen kunnen een licentie aanschaffen via de bestelpagina of e-mail en leerlingen/leraren kunnen Macco Lingui downloaden vanaf de downloadpagina.

Bent u docent en heeft u interesse? Vraag dan een gratis versie aan via e-mail (info@macco.nl). Gebruik hierbij het emailadres van uw school.

 

KENMERKEN VAN DE MACCO LINGUI APP:
• Voor beginners en gevorderden
Klassikaal of zelfstudie: Macco Lingui wordt op scholen gebruikt, maar is ook zeer geschikt voor zelfstandige studenten en remedial teaching.
Naast elke methode: Macco Lingui is te gebruiken naast alle leergangen.
• Uitgebreide lessen: Macco Lingui – Engels bevat een groot aantal lessen en oefeningen over de Engelse werkwoordsvervoeging en gebruik van de tijden en 150 lessen thematische woordenschat.
• Oefenen in zinsverband: De in de lessen behandelde stof wordt altijd in zinsverband geoefend, dikwijls in dictee-vorm.
• Leer door te luisteren: Macco Lingui – Engels bevat bijna 9.000 geluidsfragmenten, allemaal ingesproken door native speakers.
• Slim leren: Macco Lingui’s smart learning system houdt je gegeven antwoorden bij, waardoor je precies die onderwerpen kunt oefenen waar je moeite mee hebt.
• Visualiseer je voortgang:
De student kan zijn voortgang, sterke en zwakke punten overzichtelijk zien in visuele voortgangsschema’s. 
• Blijf gemotiveerd:
Doe je best in de oefeningen om medailles te verdienen!

  Werkwoorden vervoegen

Met het handige vervoegschema kun je eenvoudig en doelgericht werkwoorden vervoegen. In het schema hieronder staan in de rijen (horizontaal) de groepen werkwoorden en in de kolommen (verticaal) de belangrijkste Engelse tijden. Je kunt één of meerdere blokken selecteren om te oefenen. Dankzij het kleurgebruik zie je meteen waar je sterke en zwakke punten liggen. Slim leren: Onregelmatige vervoegingen en vervoegingen die je vaker fout hebt gedaan worden automatisch vaker afgevraagd.

Vervoegschema. Één of meerdere blokken kunnen gekozen worden. De blokken kunnen eerst bekeken en beluisterd worden en vervolgens geoefend worden.

Bij het vervoegen van de werkwoorden worden (nadat het antwoord is ingevuld) de juiste vervoegingen en voorbeelden van het gebruik van het werkwoord getoond. Beide zijn ingesproken door native speakers en te beluisteren.

Werkwoorden vervoegen. Rechts beneden staan de gekozen oefenblokken met de huidige score. De voorbeelden van gebruik van het werkwoord zijn ingesproken door native speakers en te beluisteren.

  Werkwoorden in zinsverband

De lessen over de werkwoordsvervoeging en het gebruik van de tijden zijn verdeeld over 5 niveaus. Elk lesblok is voorzien van voorafgaande, uitgesproken uitleg en kan vervolgens in zinsverband worden geoefend. Veelvuldig worden nieuwe onderwerpen eerst passief en in dictee aangeboden. Verder zie je je voortgang aan de hand van het medaille-systeem:
    

De lesblokken zijn ook te sorteren op tijd (Simple Present, Simple Past, …) en op onderwerpen (Gerund, stamtijden, …), zoals hieronder te zien is:

Lesblokken bij werkwoorden in zinsverband. De lesblokken zijn hier onderverdeeld op tijd en onderwerp. Alle lessen worden voorafgegaan door uitgebreide en uitgesproken uitleg.

Werkwoorden in zinsverband. Deze opgave is een dictee. Hier moest de leerling “offered” invullen. Nadat het antwoord gegeven is worden  extra voorbeelden van het gebruik van “to offer” gegeven.

  Grammatica in zinsverband

Het onderdeel grammatica is nog in ontwikkeling.

 

  Thematische woordenschat

In dit onderdeel kan de leerling thematisch aan zijn woordenschat werken (bijv. het weer, de tijd, het huis).
De meest in het oog springende kenmerken:

  • De optie om eerst als dictee te oefenen
  • De optie om tegelijk andere talen te laten zien
  • Uitdaging: oefen vanuit een andere taal, bijvoorbeeld Frans-Engels of Duits-Engels
  • Alle woorden en zinnetjes zijn ingesproken door native speakers
  • Afwisseling met plaatjes
  • Vaak focus op overeenkomsten tussen de talen:
    de vrede verdedigen, défendre la paix, to defend peace, defender la paz, den Frieden verteidigen

  Linguitheek

In de Linguitheek kunnen werkwoorden, grammatica en tijden worden opgezocht. De voorbeelden van gebruik en vervoegingen zijn door native speakers ingesproken en te beluisteren.

Linguitheek: Bekijk en beluister werkwoorden, grammatica en tijden in de verschillende talen.

Linguitheek: Hier vind je ook uitleg over het gebruik van de Engelse tijden.