Nieuw! Macco Lingui – Engels en nog meer nieuws in Macco Lingui versie 1.12!

Zojuist hebben we Macco Lingui versie 1.12 gelanceerd! In deze versie is Engels toegevoegd, samen met enkele andere nieuwigheden. Deze versie is al te vinden op onze downloadpagina en zal binnenkort ook in de App Stores van Microsoft en Apple verschijnen!

Wat is er nieuw?

1. Macco Lingui – Engels gelanceerd!

Met Macco Lingui kan nu ook Engels geoefend worden. De focus ligt op de vervoeging van de werkwoorden maar vooral ook het gebruik van de tijden. Er is speciale aandacht voor onderwerpen die vaak moeilijk gevonden worden. Zo zijn er lessen over het gebruik van to do in de Simple Past (zie screenshot hier beneden) en een reeks lessen over de keuze tussen Simple Past en Present Perfect. Het onderdeel grammatica is nog in ontwikkeling.

 

2. Macco Lingui – Latijn nu ook vanuit het Engels te oefenen

Macco Lingui – Latijn draait om het determineren van de Latijnse werkwoordsvervoegingen. Alle lessen en vervoegingen zijn nu ook naar het Engels vertaald, zoals al bij de talen Frans, Duits en Spaans het geval is. Hierdoor is nu ook Macco Lingui – Latijn bij meertalig onderwijs inzetbaar. Het kan natuurlijk ook een extra uitdaging zijn voor de gymnasiast om vanuit het Engels te oefenen. Bijkomend voordeel is dat hierdoor de overeenkomsten tussen Engels en Latijn ook eerder zullen opvallen!.

3. Lessen nu ook op onderwerp te sorteren

De lessen zijn in Macco Lingui standaard op niveau (1 t/m 5) onderverdeeld. Nu kun je de lessen ook op onderwerp sorteren. In het screenshot van Macco Lingui – Engels hierboven zie je hier al een voorbeeld van. Dankzij deze nieuwe functie kun je makkelijker alle lessen bij een bepaalde onderwerp vinden en daardoor gerichter oefenen. Zie hieronder screenshots die de onderverdeling van de werkwoord- en grammaticalessen laten zien bij de talen Frans, Duits en Spaans.

Franse werkwoorden:

Franse grammatica:

Duitse werkwoorden:

Duitse grammatica:

Spaanse werkwoorden:

Spaanse grammatica:

Geef een reactie