Ga naar de inhoud
Home » Home » Leergang Frans

Leergang Frans

Voor het vak Frans bieden wij een complete moderne leergang aan waarin de Macco Lingui app centraal staat, aangevuld met boeken en taalkaarten. Dit schooljaar is NSG Groenewoud als eerste school van start gegaan, zie ook ons eerdere nieuwsbericht. Na een zeer bemoedigende start op NSG Groenewoud maken we de leergang nu algemeen beschikbaar! De leermiddelen zijn al in onze webshop te verkrijgen en de boeken en taalkaarten zullen ook bij de bekende boekenleveranciers verschijnen. Bovendien met een zachte totaalprijs vanaf € 33,50 per leerling per schooljaar voor het complete pakket! Op deze pagina vind je meer informatie over de opbouw van de leergang en de filosofie achter onze methode.

Opbouw van de leergang

  • Macco Lingui app: digitaal oefenen, luisteren, toetsen en een leerlingvolgsysteem voor de docent
  • Twee boeken voor de onderbouw
  • Taalkaarten bij Prêt au départ ! en Nous voilà partis !
  • De boeken kunnen eventueel aangevuld worden met de digitale versie van Nous voilà en route ! (nog te verschijnen), welke stof bevat voor leerjaar 3+ en begin bovenbouw.

De Macco Lingui app staat centraal in de leergang. Scholen kunnen via e-mail (info@macco.nl) een licentie aanvragen voor het gebruik van de app en de Lingui+ module (leerlingvolgsysteem en digitale toetsing). Je kunt Macco Lingui in je internetbrowser gebruiken of de app installeren:

Compleet pakket vanaf € 33,50 per leerling per schooljaar voor scholen met drie jaar Frans in de onderbouw. In andere gevallen op aanvraag.

De boeken en taalkaarten zijn hetzelfde voor de VMBO, HAVO/VWO. Differentiëren gebeurt onder andere middels de app en taalkaarten, het tempo van het aanbieden van de stof en het verschil tussen actief en passief leren.

Docente: Waarom vind je leren met Macco Lingui prettig?
Leerlinge: Omdat je in korte tijd heel veel leert!

Ervaring op NSG Groenewoud

De Macco Lingui app en de Lingui+ module

De Macco Lingui app staat centraal in onze methode! Je vindt meer algemene informatie op de pagina van de app, maar hieronder enkele punten specifiek bij de leergang. Je kunt trouwens al makkelijk een goede indruk van de app krijgen door hem te installeren en de gratis demo-versie te bekijken.

  • De app bevat veel digitale opgaven, waarbij we oefenen in zinsverband hoog in het vaandel hebben staan. Leerlingen kunnen medailles verdienen door goed te scoren en de docent kan de voortgang van de leerlingen zien in het leerlingvolgsysteem van de Lingui+ module.
  • De app bevat óók de stof en opgaven van de boeken. Met de app kan alles beluisterd worden (ingesproken door native speakers) en kan de docent per opgave het antwoordmodel aan de klas geven. Erg prettig voor zowel docent als leerling!
  • De app is ook de studiewijzer: door de app te volgen weet de leerling in welke volgorde de stof in de app en de boeken te doorlopen.
  • Met de Lingui+ module kunnen digitale toetsen afgenomen worden die bovendien automatisch nagekeken worden. De docent kan zelf toetsen samenstellen, maar wij bieden ook kant-en-klaar toetsen aan waarmee vooral formatief getoetst kan worden. Daarnaast leveren wij ook toetsen op papier, waar bijvoorbeeld ook meer de leesvaardigheid aan bod komt.

De boeken en de taalkaarten

Bij de boeken horen taalkaarten met een beknopt overzicht van de belangrijkste grammatica. In allerlei oefeningen wordt verwezen naar deze taalkaarten zodat de leerling er langzaam maar zeker mee vertrouwd raakt. Deze aanpak past goed bij het concept van onze leergang waarbij de leerling de stof eerst passief krijgt aangeboden. De leerling maakt gebruik van de taalkaarten bij het maken van oefeningen in het boek en in de app, maar zal de taalkaarten ook mogen gebruiken bij een aantal overhoringen. Door leerlingen erop te attenderen dat ze de taalkaarten bij overhoringen mogen gebruiken, worden ze ook intrinsiek gemotiveerd er veel mee te werken.